Pompoen met rode linzensoep uit de slowcooker

20181110_134416-023220080215855906012.jpeg

Een heerlijk, vullend & gezond seizoen soepje!

Pompoen met rode linzensoep

1 halve pompoen bio, in blokjes
1.5 cup rode linzen
1 grote ui gesnipperde
3 tenen knoflook gesnipperd
1 el. gember vers geraspt
1.5 thl koriander poeder
1.5 thl kerrie poeder
1. thl komijn gemalen
1. thl chilivlokken
1.5 el tomaten puree
250 ml kokosmelk
500 ml kip of groentebouillon
beetje zout en peper

Bereiding:
Fruit de ui en knoflook zachtjes en voeg na 5 min de tomaten puree toe en bak dit rustig mee.
Voeg daarna de specerijen toe en bak alles kort gaar.

De blokjes pompoen en de linzen er door roeren , beetje zout en peper en voeg alle vocht er aan toe.
Zet je slowcooker 6 uur op low.
Pureer nadien met de blender en serveer met korianderblad of lenteui in dunne ringetjes.

In de Crockpot Express zelfde bereiding  maar gebruik dan de soepfunctie op 40 min.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s