Zuurvlees van oma

Recept van Angelique Staal-Litjens

Ingrediënten:

  • 500 gram riblappen/runderlappen (mag wat vetter zijn)
  • 1 glas witte wijnazijn
  • 1 glas water
  • 4 laurierbladeren
  • 6 kruidnagels
  • 6 jeneverbessen
  • peper en zout
  • 3 (rode) uien in halve ringen
  • boter en/of olie om in te bakken
  • agavesiroop of lepeltje
  • honing in plaats van de ontbijtkoek die oma gebruikte.

Bereiden
Een dag van tevoren:
Snijd het vlees in blokjes en zet het in een afgedekte schaal in de marinade
van azijn/water/laurier/kruidnagels.(vergeet de jeneverbessen niet) Het vlees moet onder de marinade
staan. Laat het minimaal 8 uur (tot 24 uur) staan en roer het af en toe. Het
vlees verkleurt hierdoor wat.
Giet voor gebruik de marinade in een pannetje, deze gaan we nog gebruiken en opwarmen namelijk. Dep het vlees droog met keukenpapier en doe er
flink peper en wat zout op.
Braad het vlees bruin in een grote gietijzeren braadpan.
Voeg de uien toe en bak die even lekker mee. Doe er dan een kneepje agavesiroop/
honing bij voor je de opgewarmde marinade (inclusief kruidnagels en
laurier) eraan toevoegt (dit heft het zuur van de witte wijnazijn die ik gebruikte
een beetje op, het gaat niet zoet smaken!).

Vervolgens alles in de slowcooker, 6 uur op high met een pot zilveruitjes 😉 Kijk wel even of het niet teveel vocht is.

Lekker met zoete aardappelfrietjes uit de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s