Oosterse kipkluifjes uit de slowcooker.

20181014_185026-013204871067689175753.jpeg

Oosters gemarineerde kip

500 gr kipkluifjes of vleugels
Marinade:
3 el zoete ketjap (ABC is mijn favoriet)
1 el vissaus
3 el chilisaus
2 tenen knoflook geraspt
halve duim verse gember geraspt
Sap van halve citroen
1 thl chilivlokken.
Meng goed door elkaar.
Beetje zout en witte peper toevoegen.

Verwijder deels het vel van de kip. Als je het lekker vindt kun je het eraan laten. Zonder vel trekt de marinade beter in het vlees vind ik.
Marineer de kip minsten een uur.

Haal de kip uit de marinade en bak kort bruin.
Voeg toe aan warme slowcooker met de marinade en zet de cooker  3 uur op low.

Als de kip gaar is haal het uit de slowcooker en leg op een ovenplaat. Kook de marinade in , als je binnenpan niet op vuur of inductie kan , kan dit ook in een steelpannetje
Bestrijk de kip met de marinade en grill een minuutje of 3.

Lekker als snack of bij bami-nasi

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s