Bakso Ayam uit de slowcooker

 

20181013_143835-0112177175770286942.jpeg

Geïnspireerd geraakt op Bali waar dit populair streetfood is onder de locals en toeristen. Er zijn vele manieren om Bakso, soep met ballen, te maken. Ik koos voor kip. Ik heb mijn eigen draai er aan gegeven door het in de slowcooker te maken. Dit wijkt dus af van de traditionele bereiding en de smaak is fantastisch. Het is een supergezonde en smaakvolle maaltijdsoep geworden. Mocht je willen variëren kun je ook een rundersoep er van maken. Gebruik dan rundergehakt met runderbouillon 😉

Bakso Ayam voor 3 personen

300 gr kipgehakt
mengen met:
2 tenen knoflook gehakt
1 el verse gember geraspt
2 thl bloem
1 el zoete ketjap
1 kleine rode peper gehakt
1 el bladselderij gehakt
Maak hier kleine soepballetjes van.

Vul de slowcooker met:
250 ml kipbouillon
1 wortel fijngehakt
3 lente uien in fijne ringen gesneden
1 teentje knoflook gehakt.
scheutje lichte soyasaus
Voeg de gehaktballetjes toe.

Zet je slowcooker 3.5 uur op low.
Voeg vlak voor opdienen nog even toe: taugé en 2 handen fijn gescheurd Paksoi blad.

Lekker met mihoen of rijst. Deze kook ik apart en voeg toe aan de soep bij het opserveren.
Strooi nog wat gebakken uitjes over je dampende kom en eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s