Samosa’s, vulling voor kippasteitjes uit de slowcooker

20180909_180522-017569525487676324424.jpeg

Tijd voor een lekker pasteitje! Ok ik maakte veel te veel. Ik maakte er meer dan 30 dus je kunt het recept ook gerust halveren.

Het deeg heb ik niet zelf gemaakt.  Op de een of andere manier ben ik gewoon niet handig met deeg en mislukt het vrijwel altijd.
Ik heb daarvoor dus gebruikt, deeg voor hartige taart uit de vriezer.

Erbij maakte ik een yoghurt dip met citroen, beetje suiker, gehakte verse munt en koriander.
Ook superlekker met een scheutje  chilisaus.

De vulling voor de Samosa’s , een kruidig kippasteitje, maakte ik in de slowcooker

500 gr kipgehakt, ik draaide dit zelf
2 rode uien fijn gehakt
4 tenen knoflook fijn gehakt
3 lente uien fijn gesneden
halve rode paprika fijn gesneden
2 handen vol spitskool fijn gesneden
1 cup gekookte doperwten, 2 gekookte en geprakte zoete aardappel.

1 el kerrie masala
0.5 el kurkumma
0.5 thl trassi
1 thl komijn gemalen
1 thl gember gemalen ,

1 halve of hele jalapeno fijn gesneden
2 thl koriander gemalen
1 el tomatenpuree

Bereiding: bak zachtjes aan de ui, knoflook, paprika, lenteui en kool.
Voeg daarna toe de trassi en tomatenpuree.
Doe dan de specerijen erbij, samen met de gehakt. Bak alles kort om lekker op smaak te komen. Meng de geprakte zoete aardappel hierdoor.

(Wellicht kan alles  zo de slowcooker in, ik heb dan geen idee hoe het smaakt!)

Doe alles over in de slowcooker en programmeer het 3 uur op low.
Het als laatste uurtje liet ik de deksel eraf maar ja ik was dan ook thuis.

Laat goed afkoelen voordat je het deeg vult. Voeg nog 2 of 3 handjes vers en fijn gesneden koriander of peterselie toe en meng het er goed doorheen.

20180909_133206-01654118301246021708.jpeg

Ik steek rondjes met een schaaltje uit de vierkante deegplakjes. Vul het met 2 thl kip.
Maak de randjes een beetje nat en vouw voorzichtig dubbel. Met een vorkje sluit je de randjes af.
Bestrijk de pasteitjes met een geklust eitje voor een mooie bruine kleur en  glans.

Zet je oven op , hete lucht; 160 gr en bak ze af in 20 min. Even in de gaten houden , iedere oven werkt immers anders.

Serveer met de sausjes en geniet ervan.

Smakelijke groet,
Renate

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s