Runderstoofpotje met Abdijbier uit de slowcooker

20180819_180327-015445279179796045564.jpeg

Naar het recept van Yvonne Roijers-van Dessel

Ingrediënten:
1,5 runderriblappen
3 middelgrote uien
1 flesje La Trappe dubbel
3 flinke eetlepels appel-perenstroop
3 kruidnagel
2 takjes tijm
4 laurierbladen
1 lichtbruine of witte boterham
3 dikke eetlepels grove pittige mosterd
1 plak ontbijtkoek
1 bouillonblokje
Snuf nootmuskaat
Citroenpeper
Scheut azijn
4 eetlepels bloem
Roomboter
Klein beetje allesbinder
Bereidingswijze:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Snipper de uien
Snijd het vlees in stukken
Besmeer de boterham dik met mosterd
Smeer de slowcooker in met olie en zet de slowcooker op hoog
Smelt de roomboter in de braadpan en bak hierin de uien glazig
Doe de ui in de slowcooker
Doe de bloem bij het vlees en hussel het door
Smelt wat boter in de braadpan en braad het vlees in etappes rondom
bruin op een middel hoog vuur, kruid het met citroenpeper.
Doe het vlees in de slowcooker en herhaal tot al het vlees bruin is en in de
slowcooker zit. Bij elke etappe vlees braden heb ik weer wat roomboter toegevoegd omdat de bloem wat
aanzet in de pan.
Giet het bier in de braadpan en roer het een garde het aanzetsel goed los en laat het bier heel even koken, giet
het daarna in de slowcooker, azijn erbij. Roer alles even door.
De kruiden heb ik in het thee-ei gedaan en tussen het vlees gestopt. De boterham met mosterd in de pan, met
de mosterdkant in op het vleesmengsel
1 uur op hoog, daarna het gerecht doorgeroerd en nog 4uur op laag
Proef het gerecht op gaarheid en smaak, breng het zo nodig nog op smaak.
Is de saus te dun dan kun je het laatste half uur de slowcooker op hoog zetten en zonder deksel laten inkoken,
of je kun het wat binden of het gerecht nog in de braadpan indikken
Ik heb het na 4 uur een beetje gebonden met wat allesbinder. Bij langer pruttelen valt het vlees uit elkaar, ik
moest nu al voorzichtig door roeren.
Serveer het stoofpotje in een klein pannetje/ kommetje en geef hier
friet of aardappeltjes bij
Geen slowcooker;
Dan haal je de gefruite uien uit de pan en bewaar je dit even in een
kom. Braad het vlees aan en doe de etappes aangebraden vlees bij de
ui. Bier in de pan, roer de aanzetsels los, laat het bier even koken en
doe alles terug in de pan(+de overige ingrediënten) en laat het zo’n 3 a 4 uur sudderen.

Hou in de gaten of er genoeg vocht bij zit, eventueel wat bouillon toevoegen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s