Bruine Bonen met rijst *BBR* uit de slowcooker

 

.facebook_1534699908957-01.jpeg7092124492031472059.jpeg

Ik heb een lekker recept om met jullie te delen. Het is BB met R op mijn eigen manier.

Het recept is van Maaike Arentsen-Lensink

Nodig:
500gr kipfilet
300gr spekjes
2 eetl massala kruiden
2 tenen nederlandse knoflook
1 grote ui
1 madam Jeanette peper
2 potten bruine bonen (totaal A 800gr ofzo)
1 blikje tomaten blokjes met saus.
(Je kan ook 2 verse tomaten gebruiken met een klein blikje tomaten puree)
1 kippenbouillon blokje

Meng de kip filet met de massala kruiden en wat olie. Laat het alsvast marineren en snij ondertussen de knoflook fijn en voeg die toe aan de kip. Snij de ui fijn en voeg die samen met de spekjes toe. Zet dit even op hoog vuur om aan te braden.

Haal de pan van het vuur en zet hem in de slowcoocker. Voeg nu een verkruimeld bouillon blokje en de tomaten blokjes toe. Voeg als laatste de bruine bonen toe en meng door elkaar. Ik heb het 2 uur op hoog laten staan maar alles was wel al heet toen het aan stond…

Leg de madam Jeanette peper op het mengsel, let op hou hem heel !!! Anders kan het erg heet worden.

* ik heb vandaag de madam Jeanette peper vervangen voor een klein gesneden rode peper en een paprika omdat ik in de Lidl was en die verkopen dat niet en door de paprika heb ik een stuk extra groente er door.
* in de pan voeg ik altijd extra vocht toe maar dit wordt de eerste keer in de slowcoocker dus dat heb ik er uit gelaten.

Wij eten dit met rijst…. en wij voegen op het laatst vaak nog mini knakworstjes toe

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s