Indonesische boemboe, kruidenpasta voor stoofvlees in de slowcooker.

screenshot_20180816-202216_instagram-017208088394088750640.jpeg

Een boemboe maken is erg makkelijk. Je kunt het maken in de vijzel maar sneller er net zo lekker maak je het in een keukenmachine. Ik heb een kleintje voor snel en niet veel hakwerk
Hierin maak je binnen 1minuut je eigen kruidenpasta. En zoveel lekkerder dan kant en klaar. Je gooit erin wat je lekker vindt.
In dit geval , wat ik in huis had.

3 middelgrote uien
6 tenen knoflook
halve duim gember
2 tl chili vlokken
1 tl Laos gemalen
1.5 tl citroengras gemalen
2 tl koriander gemalen
mespuntje komijn
2.el citroensap
2 el ketjap

Alles in de hakmachine doen en maal het tot een pasta.
Doe een flinke laag olie in de pan en bak de boemboe zachtjes aan tot hij voldoende op smaak is.

Daarna liet ik het afkoelen en heb de blokjes rundvlees een nachtje erin gemarineerd.
Vanochtend deed ik het over in de slowcooker en deed er 250 ml romige kokosmelk bij. Nog 3 blaadjes djeroek peroet en 2 salambladeren erbij. De slowcooker staat 9.5 uur op low.

Ik eet het stoofvlees met een simpele maar gevulde nasi.

Tip: je kunt  aan een boemboe toevoegen wat jij lekker vindt. Op internet vind je veel inspiratie. Bak het altijd even aan voor gebruik, dat komt alle smaken enorm ten goede.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s