“Ikea balletjes” uit de slowcooker

.facebook_1534088215600-01.jpeg9190400020213540455.jpeg

 

*Ikea balletjes uit de slowcooker*
Gerecht van Angelque Staal-Litjens 
Ingredients:
900 g half-om-half gehakt (volgende keer kippegehakt, maar dat zal wel wat paneermeel nodig hebben wellicht)
1 ei
1 ui
1 tl nootmuskaat
1/2 tl knoflookpoeder
Verse peterselie

2 el bloem
250 ml slagroom
1 el worcester sauce
3 tl scherpe mosterd
1/2 runder bouillonblokje
150 ml water

Snij de ui heel fijn en ook de peterselie.
Meng deze met het gehakt, peper en zout, een ei en de nootmuskaat en knoflookpoeder. Ik maakte van deze hoeveelheid zo’n 50 ballen met de bedoeling een paar porties in te vriezen.
Bak de ballen aan en doe ze in de slowcooker.
Maak dan een roux in de pan met wat boter, de bloem en voeg daar de room aan toe. Ook wat water en het bouillonblokje. En de mosterd erbij mengen. Voeg deze dikke saus dan aan de slowcooker toe en laat ze 3-4 uur op low garen.
Ik heb er nog champignons bij gedaan en verwacht dat de saus flink dunner zal worden door die toevoeging.
Eventueel de saus dus nog wat indikken voor het serveren en er dan nog wat verse peterselie aan toevoegen.

Afgezien van de bloem KH arm, die verwaarloos ik, want ik wil toch echt wel een mooie dikke saus die om de bal blijft hangen 😉

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s