Spicy Beef Satay uit de slowcooker

20180810_1924497297788536280574445.jpg

Als je van pittig houdt en van saté  dan vind je dit gerecht vast jummie!

(4 personen)

750 gr runder riblappen
1grote ui , fijn gehakt
6 tenen knoflook , fijn gehakt
2 kleine rode paprika, in dunne reepjes

1 el geraspte gember
2 el soyasaus
1 el ketjap manis
4 el pindakaas 100%                                     1 el tomatenpuree

0.5.thl trassi
2 thl gula djawa of bruine suiker
2.5 thl koriander , gemalen
1.5 thl komijn gemalen
1.5 cup kokosmelk
verse Chilipeper of gedroogde vlokken naar smaak
(optie:Vers korianderblad / citroengras)

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes en laat op kamertemperatuur komen

Fruit ondertussen zachtjes aan: Ui , trassi, paprika, gember en knoflook
Doe dit over in de warme slowcooker.

Voeg wat nieuwe olie toe aan de pan en braad het vlees kort aan met de specerijen en tomatenpuree . Blus af met soyasaus en ketjap en roer de suiker en pindakaas erdoor.

Voeg dan kokosmelk en vocht toe en doe alles over in de slowcooker.
Roer goed door elkaar en zet de slowcooker 7 a 8 uur op Low

Lekker smullen met rijst, aardappelpuree , over je friet of op een knapperig broodje

Smakelijk eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s