Burrito’s (vulling) met kip uit de slow cooker

20180801_192239-011044334667.jpeg

Een heerlijk gerecht.. bord op schoot, oogjes toe en happen 🙂

Voor 5 personen.
600 gr kipfilet of dij
1 grote ui
1 rode paprika
1 blik kidneybonen, afgespoeld
klein blikje of verse maïs, afgespoeld

4 teentjes knoflook
0.5 el pittige paprikapoeder
0.5 el gemalen komijn
0.25 el chayenne peper
0.25 el zout en zwarte peper
1 el oregano
scheut olie

Geraspte kaas, crème fraishe of zure room

Bereiding:
Pak de hak/keukenmachine en voeg in stukken toe de ui, paprika, knoflook en scheutje olie.
Maal dit goed fijn, dit is al een krachtige smaakmaker.

Bak dit zachtjes op smaak ,doe de kip in de keukenmachine en maal het tot gehakt.
Voeg dit gehakt toe aan de ui, paprika en knof.
Doe de kruiden erbij en rul het kort maar krachtig.

Zet je slowcooker 3.5 uur op low.
Doe het gehakt , bonen erin en voeg toe de bonen en mais. Set & Forget 🙂

1.Als je gaat eten: zet de oven even op de grillstand.
Smeer wraps lekker in met crème fraishe of zure room

2. Verdeel met een lepel het gehakt erop, bestrooi met een beetje kaas.

3. Maak er een pakketje van door de buitenkanten naar binnen te vouwen en het dan op te rollen.

4. Leg ze naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi met nog wat geraspte kaas.
Grillen tot lichtbruin.

Fingerlicking good!

Tipje: KHA, ipv een wrap neem je een knapperig blaadje sla en rol de kip hierin op.

20180801_125358-01980334005.jpeg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s