Kare Ayam , romige kipcurry uit de slow cooker

20180702_192229696891011.jpgEen heerlijk Indische romige kipcurry.

Laat je bij Indische gerechten alsjeblieft niet afschrikken door de ingredientenlijst. Het is immers zo makkelijk en snel gemaakt. Zoals je weet doet de slowcooker de rest !

Ik heb meerdere recepten met verschillende ingrediënten geraadpleegd en deze versie er op gebaseerd met wat ik in huis had .We hebben er van genoten !

Wat heb je nodig:
1 kilo kip ( bijv.dijen) . Filet kan ook maar dan korter slowen en in plakjes snijden, niet in blokjes zoals bij roerbak.

1 thl trassi
1 el Laos gemalen
1 el koriander gemalen
1.5 el kurkumma
1 thl kaneel
1 of 2 rode pepers
6 teentjes knoflook
7 sjalotjes
5 kemirinoten
2el gula djawa of bruine suiker
1 stengel citroengras
3 blaadjes djeroek poeroet
3 cm gember ( of 0.5 el gemalen)
1/2 thl zout
4 el neutrale olie, bijv. rijstolie
500 ml kokosmelk , bijv. Go-Tan
50 gr Cocos crème/ santen van Go-Tan

Gooi in de hakmachine ;
De olie
gember
knoflook
sjalotjes
kemirinoten
rode peper , en maal dit alles tot een boemboe.

Bak de boemboe zachtjes aan om op smaak te komen en voeg daar aan toe de:
Trassi
Koriander
Laos
Kaneel en kurkumma

Terwijl dit zachtjes stooft, snijd de kip en voeg dit toe aan de boemboe en giet de kokosmelk op en voeg de Cocos crème toe met de gula djawa.
Eenmaal warm schenk je het over in de slowcooker. Plet de citroengras , en voeg samen toe met de djeroek poeroet
Zet je slowcooker 4 uur op low waarvan t laatste half uur zonder deksel.

Lekker met rijst , groene groenten ,komkommersalade en cassave crackers of kroepoek.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s