Franse bistro kip in de slow cooker

.facebook_1528828574859-01.jpeg185877979.jpeg

Gemaakt door Frederike Krommendijk

Hoezo de slowcooker in de winterstalling? Deze Franse bistrokip is nu juist zo lekker, helemaal door de verse kruiden uit de tuin.
Kipdijtjes lekker bruin aanbakken in wat olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper.
Vijf teentjes knoflook in de schil toevoegen en paar takjes rozemarijn.
Bestrooien met 1/2 eetlepel bloem, goed doorroeren. In de slowcooker doen. Pan afblussen met een glas droge witte wijn. Wijn bij de kip doen. 1 uur op high en dan 2 a 3 uur op low.
Vlak voor serveren teentjes knoflook uit hun velletje duwen en pureren. Terug doen in de jus. Bestrooien met peterselie. Wij aten het met pandanrijst en boontjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s