Sweet & Spicy kip in de slow cooker

2018-05-20-18-23-52-01-011084172579.jpeg

Een heerlijk gerechtje, als je niet van pittig houdt is het ook heerlijk zonder peper.

500 gr kippendij in reepjes snijden en evt. kort aanbakken in beetje zout en peper.

Pak een kommetje en maak het sausje:

1 el sesamolie
1 el fijne mosterd
3 el. biologische honing
2 teentjes knoflook fijn gehakt
1 el soja saus ( kikkoman)
1 thl paprikapoeder , 1 thl chilivlokken  of halve rode peper

Doe de (gebakken) kip in de slowcooker en meng het sausje door het vlees.
Zet de slowcooker 3 uur op low.
laatste half uur evt. beetje maizena toevoegen en mee laten pruttelen.

Zet je grill aan en doe het vlees in een ovenbestendige schaal en grill het kort
De honing karameliseert heerlijk & meteen een kleine crisp!

Lekker met rijst en roergebakken groenten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s