Canneloni met spinazie en ricotta in de slow cooker

2018-03-24-18-22-41-011531500412.jpeg

 

500 gr verse spinazie
1 grote ui fijn gehakt
4 tenen knoflook fijngehakt
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
250 ml ricotta
1 fles biologische passata di pomodoro
handvol basilicumblad
snuf zout
snuf nootmuskaat
zwarte peper uit de molen
canneloni
mozzarella
geraspte kaas
Spuitzak

Bereiding:
Fruit ui en knoflook zachtjes tot het glazig is. Voeg telkens 2 handjes spinazie toe om te slinken.
Eenmaal geslonken de spinazie laten afkoelen in een vergiet.
Als spinazie is afgekoeld hak het klein en dan de ricotta erdoor mengen en half uur in koelkast laten rusten.

Verwarm ondertussen de tomatensaus in dezelfde pan met de Italiaanse kruiden, 1 teen knoflook en de verse basilicum.

Vul de canneloni. Ik deed dit met een wegwerp spuitzak maar die ontplofte. Ik heb toen een ziploc gebruikt, puntje er afgeknipt, dit werkte beter.

Leg een dun laagje warme tomatensaus op de bodem van de inmiddels verwarmde slowcooker. Leg daarop in 2 laagjes de canneloni. Giet de rest van de saus erover zodat alle pasta goed is bedekt. Scheur de mozzarella in reepjes en verspreid dit over het gerecht
Zet de slow cooker 3.5 uur op low

Na 2 uur deed ik er nog 3 handjes geraspte pittige kaas over en heb het laten smelten.
voor het eten zette ik het 3 minuten onder de grill.

Best even wat werk maar het resultaat was heel erg lekker.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s