Stoofpotje van everzwijn

.facebook_1521226973205-01.jpeg

Gerecht gemaakt door Bernadette Billiet

1kg everzwijn ragout kruiden met p/z, aanbakken en in crockpot doen, 2 sneden peperkoek erop leggen. 1 gesneden ui, 2 wortelen, 2 stengels selder ,1 knoflook teentje ,35 gr tomatenpuree aanstoven en bebloemen.

Flamberen met 1dl notenbrandy en blussen met 3 dl rode wijn. Alles goed laten doorkoken tot de alcohol verdampt is, 4 dl wildfond erbij .

Proeven en op smaak brengen met honing ,szechuanpeper en jeneverbessen. Alles bij het vlees tot het onderstaat en 3 u op high en daarna nog 3 u op low. Vlees uit de pan nemen. Saus ontvetten, mixen en door een zeef gieten, laten inkoken tot de gewenste dikte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s