Kwartels, Aziatisch gekruid, in de slowcooker

Om je vingers per ongeluk bij op te eten!

IMG-20180311-WA0000-01.jpeg

Men neme;

4 kwartels
3 tenen knoflook grof gehakt
halve duim gember geraspte
1 rode peper in ringetjes
3 el. kikkoman
1 el. ketjap
1el sesamolie
1 thl vijfkruidenpoeder (peperkorrels, venkelzaad, steranijs, kruidnagel, kaneel )
evt. 2 salamblaadjes

Men doet;IMG-20180311-WA0000-01.jpeg

Meng de olie met de sojasaus en ketjap en roer alles er goed door elkaar.
Doe de kwartels in een bijv. ziploc zak en giet de marinade erbij. Sluit de zak en masseer de marinade zachtjes in het vlees. Leg minstens 2 uur koel. Ik liet het een nachtje intrekken.

Laat het vlees een uur op kamertemp.komen voordat je ermee verder gaat.
Aanbraden niet noodzakelijk.Ik doe het altijd wel omdat ik dat nou eenmaal lekkerder vind.

Haal de kwartels uit de marinade en bak kort aan, leg ze op een bed van ui ,in de slowcooker.
Giet de marinade over de kwartels.Voeg salamblad erbij en zet de slowcooker 4 uur op low.

evt voor het serveren kort onder de grill, lak dan het kwarteltje af met wat saus uit de slowcooker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s