Indiase rode linzen soep in de slowcooker

2018-03-06-17-44-05-01

 

Lekker pittig🌶🌶

Voor 6 personen

500 gram rode linzen – afgespoeld
1.5 liter vers getrokken kippenbouillon
1.5 el tomatenpuree
1 kleine rode peper – fijn gesneden
1.5 thl garam masala
1 thl komijn-gemalen
1 cm gember-geraspt
3 tenen knoflook – gehakt
1 grote ui – gehakt
blikje kokosmelk
bosje koriander
olie met klontje roomboter

Bereiding

Fruit aan in olie en boter: ui en rode peper en zodra dit gaat kleuren voeg alle specerijen en knoflook toe met de tomatenpuree. Bak dit kort aan zodat je een lekkere boemboe hebt. Voeg boullion toe met de linzen.

In de slowcooker:  Doe de boemboe in de slowcooker en meng dit met de boullion , kokosmelk en linzen. Zet de cooker 7 uur op low.

In de Ecostoof: Breng de soep aan de kook en plaats de pan met deksel in de stoof. Zet 8 uur weg. Ik maakte het snachts en heb het de volgende ochtend opnieuw aan de kook gebracht en rond etenstijd was mijn soep heerlijk gaar en op smaak.

Aan tafel nog wat kookroom en koriander toegevoegd.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s