Boeuf Bouguignon

Recept van Marijke Devens

  • 700/800 gram runderlappen of sucadelappen
  • 1 ui
  • 12 (of meer) kleine uitjes, zilveruitjes uit pot zijn ook lekker
  • 1 grote winterwortel
  • 250 gr kleine champignons (of grotere doorgesneden)
  • Olijfolie en/of roomboter
  • Zout en versgemalen peper
  • 125gr spekblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl volle rode wijn (bijv. Bourgogne)
  • ½ pot vleesfond (of bouillon)
  • Takje tijm
  • Laurierblad
  • Peterselie

Braad de spekjes aan in een koekenpan en doe vervolgens in de slowcooker (sc)
Braad het rundvlees aan in de boter en/of olijfolie en doe deze ook in de sc
Bak de uien in het restvet (evt. Iets bijvoegen) samen met de knoflook en de wortel. Strooi de boem erover en bak even mee. Voeg de wijn en de fond toe en verwarm mee. Doe alles in de sc. Voeg de kruiden toe en breng het op smaak met zout en peper. Voeg de kleine uitjes ook toe.
Zet de sc op 7 uur slow
Voeg 2 uur voor eindtijd de champignons toe.
Smakelijk eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s