Winterse stoofpot in de slowcooker

.facebook_1518632984601-01.jpeg

Recept van Petra Loman

1.5 grote riblappen. (Ik gok 800 gram) in stukken.
1 kilo winterpeen in plakjes
2 uien (fruiten)
200 ml port
4 plakken friese kruidkoek
1 eetlepel koek/speculaas kruiden

Ui glazig bakken in normale pan en daarna riblappen toevoegen.
Ik heb daarna de port toegevoegd omdat er kinderen mee eten ivm verdampen alcohol.
Ongeveer 10 min mee laten koken.

Toen in slowcooker.

Peen er bij en koekkruiden.
Door geroerd en ontbijtkoek er op.
Vond beetje weinig vocht toen nog scheutje (100 ml?) Water erbij gedaan.
Plakken koek er op gelegd.

Had hem op 8 uur low gezet. Na 5 uur waren de plakken koek nog steeds plakken koek dus toen 1x goed door geroerd. Daarna 3 uur gewoon aan laten staan. Aan einde nog weer door geroerd.

Heerlijk!! Vonden man en kinderen ook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s