Oosterse orange chicken in de slowcooker

.facebook_1518639054988-01.jpeg1139444552.jpeg

Recept van Debie Heijmans

Oosterse Orange Chicken

500 gram kip(dij)filet
1/2 steel van een prei
1 puntpaprika
1 ui
3 knoflookteentjes
1 tomaat
2 tl sambal manis
25 ml sojasaus
125 ml verse jus d’orange (zonder pulp)
1 el oestersaus (oystersauce)
1 takje munt
1 tl kurkuma
1 el gemalen sinaasappelschil
2 el abrikozenjam
1/2 tl chilivlokken
25 ml groentebouillon (of 1 bouillonblokje)
1 el witte azijn
1 el rietsuiker
1 tl gemalen gemberpoeder

Alle groenten + knoflook en munt klein snijden. Groentebouillon, azijn, sambal, oestersaus en jam in slowcooker doen. Verse jus zeven om pulp eruit te halen (wordt anders bitter) en bijvoegen. Kruiden toevoegen en goed door elkaar mixen. Kip(dij)filet en groentes bijvoegen en goed omscheppen. 3.5 uur op low, daarna maïzena toevoegen om goed te laten binden, daarna nog 30 minuten op high. Eet ze!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s