Varkenslevertjes op Indische wijze in de slowcooker

.facebook_1518287480799-02.jpeg

Gemaakt door Mirjam Klute

1 kg varkensleer even kort aanbraden met wat peper en zout. Uit de pan nemen en met wat bloem bestrooien. In de pan 3 uien in ringen even aanbakken met 1 rode paprika en 500 gr champignons.

Een mengsel maken van 4 tl ketoembar(koriander), 4 tl djinten (komijn), 6 gemalen kemirienootjes, 1 et koenjit (geelwortel), flink stuk gember , 6 teentjes knoflook flinke scheut ketjap asin en flinke scheut ketjap manis. Alles fijn maken en vermengen.

Ik heb er ongeveer 300 ml water bij gedaan (wij houden van een beetje natte saus) wil je het wat droger hebbben is 100 a 150 ml voldoende. Eerst het vlees in de coocker daarop de saus met kruiden en dan de groente. Half uurtje op high, even door roeren en dan 5 uurtjes op slow. Als je het in huis hebt een 1 of 2 stengels citroengras erin ook lekker. Maar die had ik niet meer. Lekkker met rijst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s