Tortilla met Mexicaans draadjesvlees

.facebook_1516384692012-01.jpeg

4 personen

500 gr runderlappen
2 rode uien in dunne reepjes
2 tenen knoflook fijn gehakt
1.5 el bloem
1 el tomatenpuree
scheutje rode wijn +100 ml heet water
boter of olie

Tacokruiden
*voor de Spicewise Too aanhangers blz 149
of;
1/2 el chilipoeder
1 el paprikapoeder
3 tl uienpoeder
1.5 tl komijn
1 tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
1 tl suiker
1⁄2 tl zwarte peper, zout naar smaak
Meng dit door elkaar

Bereiding ;
Bak ui en knoflook zoet en glazig
Voeg dan toe de tomatenpuree om te ontzuren.

Doe dit over in warme slowcooker.
Voeg opnieuw boter of olie toe in de pan, strooi bloem en ruim aan tacokruiden over het ( op kamertemp) vlees. Braad kort lekker bruin. Leg de lapjes vlees bovenop de ui in de slowcooker.

Voeg wat bloem toe in de braadpan, en blus de aanbaksels af met scheutje wijn en het water. Even goed doorkoken zodat de alcohol verdampt en je een dikke saus hebt.Deze giet je over het vlees in de slowcooker. Zet het 7 a 8 uur op low

Als het klaar is vlees op een bord met 2 vorken uit elkaar halen en terug doen in de slowcooker tot etenstijd

Tortilla kun je zelf maken, ik koop het vers bij de Turkse bakker.

Opmaken naar smaak, sla komkommer , tomaat, avocado, zure room en geraspte kaas.
Eet smakelijk
Renate ♡

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s