Gehaktballetjes in saus

Recept van Gera van der Jagt

  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl gember
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 uipoeder
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 tl sambal
  • scheutje ketjap

Gehakt mengen met de kruiden en balletjes van ± 1.5 draaien.

Maar je kan natuurlijk ook je balletjes kruiden in welke vorm je zelf maar lekker vind natuurlijk.

Slowcooker even met keukenrol papiertje met wat olie beetje invetten. Plaats de balletjes op de bodem van de slow cooker.
Daaroverheen een gemengd sausje bestaande uit ongeveer:

  • 100 ml ketjap,
  • 1 el. tomatenpuree,
  • scheutje vissaus,
  • scheutje azijn naar keuze,
  • 1 tl koriander en
  • 1 tl knoflookpoeder,
  • 1 tl sambal.

Dit alles 2 uur op high in de slow cooker en als laatste het sausje eventueel nog wat binden met Maizena.
Wij hebben het met boontjes en aardappelpuree gegeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s