Zoet zure kip

Recept van Gera van der Jagt

  • 4 kipfilets of kippedijen in grove stukjes snijden
  • 2 grote winterwortelen in grove stukjes snijden
  • 1 grote rode
  • 1 grote groene paprika in grove stukjes snijden,
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook,
  • 2 tl. gemalen gember,
  • 1 tl. Zout,
  • 1/2 tl. Peper,
  • 250 ml sinaasappelsap,
  • 300 gram mandarijnpartjes uit blik of verse ontvelde mandarijnpartjes,
  • 2 bosuitjes gesneden (lente-uitje kan volgens mij ook)
  • Hou je van een pittig elementje er in, voeg dan een ½ tl. Sambal toe.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de slow cooker, behalve de bosui en de mandarijn partjes. Hussel het even door elkaar zodat het door elkaar zit. Op stand low voor 4 ½ uur, Vlak voor het klaar is de mandarijn partjes en bosui toevoegen en even kort mee warmen. Het sap evt. wat binden met maïzena. Wij hebben het met witte rijst gegeten. Eet smakelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s