Jambalaya in de slowcooker

.facebook_1515866180147-01.jpeg

Recept van Marc Devos

Met dit koude weer neem ik jullie vandaag mee op een warme Creoolse toer met een Jambalaya uit de slowcooker. Een rijstgerecht waar we vandaag Gamba’s aan toevoegen. Zet wat Creoolse muziek aan op de achtergrond, en je waant je zo in Louisiana 🙂

Ingrediënten:

300 gr braadworst
300 gr gamba’s
400 gr tomaten
1 stengel bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
1 (groene) paprika
1 chili pepertje
1 el cajunkruiden
1 tl zwarte peper
1 el paprikapoeder
150 ml kippenbouillon
300 gr witte rijst

Garnering:
Lente-ui

Bereiding:

– Ontvel en ontpit de tomaten, zodat je tomatenblokjes krijgt.
– Snij de braadworst in kleinere stukjes (1cm).
– Pel de gamba’s en maak ze schoon.
– Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snij de paprika en de bleekselderij in dunne reepjes.
– Verwijder de zaadlijsten uit de chili peper en hak de peper fijn.
– Fruit de ui desgewenst even aan in een pan.
– Doe alles, BEHALVE de gamba’s en de rijst in de slowcooker.
– Laat 3 a 4 uur garen op low, roer dit elk uur even kort door.
– Voeg nu de gamba’s en de rijst toe, en laat nog een 30 a 40 minuten op HIGH doorgaren.
– Controleer op gaarheid door een gamba te proeven, en de rijst te controleren. Deze mag nog beetgaar zijn.
– Serveer met fijngesneden ringetjes van lenteui op het gerecht gestrooid.

Je kunt hierop eindeloos variëren door diverse soorten worst gebruiken. Je kunt ook Chorizo gebruiken, laat dan de chili peper achterwege.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s