Vlaams stoofvlees

Recept van Marc Devos

Slowcooker stoofvlees friet

Ingrediënten:

  • 2 grote uien
  • 2 wortels
  • 1 kilo rundvlees (bv riblappen of runderpoulet)
  • 1 flesje bruin bier (oud bruin, bokbier)
  • peper en zout
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 blokje runderbouillon
  • maïzena
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 schepje buisman (optioneel)

Bereiding in de slowcooker:

Snipper de uien, snij de wortels fijn. Leg dit op de bodem van de slowcooker pan.

Leg de laurierblaadjes en de tijm hierboven op. Verkruimel hierbij het bouillonblokje.

Voeg de suiker en de buisman toe. 

Leg hierbovenop je vlees.

Overgiet het geheel met het flesje bruin bier.

Laat 10 uur op low garen.

Na 6 a 7 uur kun je even proeven, en naar wens peper en zout toevoegen.

Vlak voor het serveren bind je de saus op met in koud water opgeloste maïzena tot de gewenste dikte. Deze mag goed dik zijn.


Bereiding in pan:

Snipper de uien, snij de wortels fijn. Fruit deze in een grote pan aan in een beetje boter tot de ui glazig is.

Voeg het vlees toe, met wat peper en zout, en bak dit op een hoger vuurtje bruin aan.

Voeg de laurierblaadjes, de tijm, het verkruimelde bouillonblokje, de suiker en de buisman toe. 

Overgiet het geheel met het flesje bruin bier.

Laat 4 uur sudderen op laag vuur.

Vlak voor het serveren bind je de saus op met in koud water opgeloste maïzena tot de gewenste dikte. Deze mag goed dik zijn.

Vlak voor het serveren bind je de saus op met in koud water opgeloste maïzena tot de gewenste dikte. Deze mag goed dik zijn.


Serveer met verse friet en groente (sla, wortelmix, …).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s