Griekse stifado in de slowcooker

.facebook_1515538229922-01.jpeg1
Griekse stifado

Recept van Debie Heijmans

500 gr Runderlappen, gesneden in dobbelstenen
1/2e gele paprika
1 blik tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten (heel)
5-6 kleine aardappels (partjes snijden)
2-3 grote uien (partjes snijden)
7-8 tenen knoflook, geperst
1 cm gember
Sap 1/2 citroen (of 2 theelepel geconcentreerde citroensap)
75 ml kokend water
5 Steeltjes verse peterselie
2 Laurierblaadjes
Scheutje Worchestersaus
1 eetlepel oregano
1 theelepel koriander blad
1 theelepel paprikapoeder scherp
1 theelepel paprikapoeder zoet
1 runderboullion blokje
1 1/2 theelepel kaneel
2 theelepel uienpoeder
2 theelepel gemalen kruidnagel
2 theelepel gemalen komijnzaad
3 theelepel balsamico azijn
Peper en zout naar smaak toevoegen

Rundvlees eerst dichtschroeien. Alles bij elkaar gooien m.u.v. aardappeltjes. Minimaal 8 uur op low. Na 4 uur doorscheppen en aardappelpartjes bovenin erbij doen. Komt een heerlijk geurtje vanaf als hij bezig is. Met rijst en salade opdienen 🙂

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s