‘Turkse’ stoofschotel in de slowcooker

c9s6q9excaaqqym-011164579173.jpeg

Recept van Hermine Boegborn-Riemersma

Geen foto helaas, maar al vaker gemaakt en echt heerlijk… Het vlees eerst in een ‘gewone’ pan aanbraden zorgt voor een fantastische smaak.

800 gram rundvlees
zout
peper
1 kopje olijfolie
6-8 teentjes knoflook
spaanse peper
1 el marjolein
1 el citroenschil (of beetje sap)
1 el gemalen komijn (djinten)
2 uien, gesnipperd
6-8 tomaten
2,5 dl bouillon
1 el tijm
Indien in oven: 180 graden conventioneel of 170 graden hetelucht
Indien in slowcooker: 8 uur op laag

Vlees in dobbelstenen snijden, bestrooien met peper (en zout naar smaak). Olijfolie in een kom, teentjes knoflook erin persen, Spaanse peper van zaden en zaadlijsten ontdoen, fijnhakken en toevoegen. Marjolein, citroenschil/sap en komijn ook door olie roeren. Vlees toevoegen en alles goed mengen. 1 nacht marineren maakt de smaak sterker, maar direct gebruiken kan ook. Vlees in ovenbestendige pan dichtschroeien. Gesnipperde ui meebakken. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden. Toevoegen en laten koken, dan bouillon toevoegen, met tijm. Aan de kook laten komen.

– 80-90 minuten op laag vuur sudderen
– of dezelfde tijd in de oven
– of 8 uur in de slowcooker op de lage stand

Stoofschotel proeven en eventueel nog wat kruiden. Voor liefhebbers van pittig: cayennepeper naar smaak toevoegen. Heerlijk met Turks brood!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s