Pot au Feu in de slowcooker

.facebook_1514986527115-01.jpeg251412133.jpeg

Recept van Rita Feitsma

De kip: knoflooktenen en een biocitroen.
Snijd dunne plakjes van de knoflook. Maak inkepingen in het vel van de kip en schuif de plakjes er tussen. Halveer de citroen en stop een helft in de kip.

Kruiden: maak een rub van diverse kruiden. Doe wat olijfolie in een kom en strooi hier diverse kruiden in. Ik heb gebruikt: paprikapoeder, ras el hanout, nootmuskaat, gemalen gember, garam masala, indiën kruiden, kurkuma, zout, peper. Maar laat je fantasie de vrije loop. Goed mengen in de olie en de kip hiermee insmeren met een kwastje.

“ Kippenlak”: Maak een sausje van de andere helft van de citroen, geperst, een schep honing, zoute kikkoman soja, zoete soja, sambal en “lak” de kip hiermee. Leg de kip alvast in de slowcooker en zet deze maar op hoog dan krijgt ie het al lekker warm.

Groenten: Alle soorten wintergroenten kun je gebruiken. Wat je maar in huis hebt. Ik heb gebruikt: navettes (kleine knolletjes), winterwortel, ui, prei, fijn gesneden gember, wat spruitjes en groene kool. Neem zoveel groenten als je denkt dat je nodig hebt voor je gezin. Drapeer de groenten om de kip en doe het deksel erop.

Slowcooker: Je kunt het 6 uur op laag zetten. Ik heb nogal een grote boerderij kip dus ik zet de slowcooker 4 uur op hoog en twee uur op laag.

Je kunt er gekookte aardappels bij geven of rijst maar wil je een complete maaltijd uit één pan dan kun je ook nog wat aardappels in de slowcooker doen.

Je zult smullen.

Tip: de kip even onder de gril geeft een krokant korstje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s