Beef stew in de slowcooker

 

.facebook_1515011301555-01.jpeg199575570.jpeg

Recept van Angelique Staal-Litjens

Ingrediënten (voor 6-8 porties):

(voor het vlees)
800 gram riblappen in dobbelstenen (iets groter gelaten dit keer)
1 eetlepel bloem
1 theelepel kruidenzout
½ theelepel versgemalen peper
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel italiaanse kruiden
1 glaasje heinz tomatenpuree

4-5 cups runderbouillon ( niet te nat!)

Voor de rest:
2 rode gesnipperde uien
3-4 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels balsamico azijn
3-4 grote aardappels of 8 kleintjes in parten , 300 grof gesneden champignons 

3 sweet potatoes in parte
1 (of meerdere) paprika’s (deed ik ipv de wortelen die er in moesten volgens het recept)
5 selderijstengels
1-2 theelepels worcestershiresaus
2 theelepels italiaanse kruiden
1 laurierblad
1 steranijs

Vlees aanbraden met de ui en daarna de tomatenpuree ontzuren en dan afblussen met de bouillon voor het de slowcooker ingaat. Heb je meteen de pan leeg 😉

De rest erbij en 5-7 uur op low. Ik had redelijk grote dobbelstenen omdat het extra lang op kon staan vandaag. Had een goede beet, alleen de sweet potato was iets te zacht misschien. De paprika en selderij zacht en de aardappel (vastkokende kleine aardappel in partjes) was nog beetgaar. Precies goed 😉

Ik heb een paar lepels van de saus eruit geschept in een pannetje en ingekookt met een beetje maizena om de saus in te dikken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s