Bami Goreng in de slowcooker

20180101_193307-01.jpeg

4 personen

1 kipfilet of 2 dijen in dunne reepjes
4 tenen knoflook gehakt
1 ui gehakt
1/2 prei in ringetjes gesneden
3 wortels in plakjes gesneden
2 el verse of gedroogde selderij
1/2 el djahe of 2 cm vers geraspt
2 rode pepers of 2 el sambal oelek*is pittig
3 el ketjap manis * ABC vind ik de lekkerste

1.thl trassi
1.5 thl assem
sap van halve limoen of citroen
1 el pindakaas met stukjes of handje uit de vijzel
3 plakjes ham in reepjes
4 plakjes ontbijtspek in reepjes en uitgebakken
2 el olie
snuf zout
snuf zwarte peper

Alles bij elkaar en goed mengen. Minstens 2 uur marineren.
*Ik deed dit een nacht
Op kamertemperatuur gekomen kort maar krachtig aanbakken.

Doe het over in de slowcooker voor 3 uur op low. Proef of het nog wat nodig heeft

Kook de gr 250 noodles of heel dunne spaghetti.
* optie ondertussen doperwten koken
Alles te samen opbakken en eventueel
eitjes bakken

Heerlijk!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s