Stifado met kippendijen

Recept van Pauline Veenvliet

  • 2 kg kippendijen in grove stukken
  • 5 teentjes knoflook (of naar smaak)
  • 2 blikken  tomatenblokjes
  • 500 g sjalotjes gepeld
  • 50 ml rode wijn
  • 50 ml rode wijn azijn
  • ½ -1 afgestreken tl kaneel
  • ½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes.
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • ong. 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden
  • Scheutje Worcestershire sauce

Kip in de slowcooker verdelen. Kruiden in een bakje met elkaar vermengen en dit over de kip strooien en roer dit door.

Voeg de azijn, wijn, knoflook, gedroogde tomaten en de tomatenblokjes toe en roer goed door.

Naar smaak de Worcestershire saus er bij, vind je pittig niet lekker dan gebruik je maar een kleine hoeveelheid. 

Zet 4 uur op high maar zorg dat de kip niet te droog word. Gegeten met Spanakorizo  en komkommer. 

 Spanakorizo recept: http://allrecipes.nl/recept/10459/spanakorizo.aspx…dit

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s