Boeuf Bourgignon in de slowcooker

Recept  van Rita Feitsma

.facebook_1514581151794-01.jpeg1192552679.jpeg

Boeuf Bourgignon:
– 1 kg rundvlees in dikke grove stukken. Als je buik- of wangvlees kunt krijgen is dit het lekkerst.

Marinade maken van:
– 1 grote ui, halveren en drie kruidnagels erin prikken
– 100 gr wortel in kleine stukjes
– 2 flinke tenen knoflook fijn gesneden
– 3 takjes tijm
– 2 laurierbladen
– grof gemalen peper
– 4 seasonkruiden, een snufje.
– 75 cl volle rode wijn
Alles in een pan en hierin het vlees een paar uur marineren of een nachtje. Het vlees moet onderstaan, anders wat water toevoegen.

Vlees eruit scheppen en in roomboter aanbraden, daarna in de crockpot.
Marinade zeven en de groenten even meebakken in de achtergebleven boter. Dit ook overdoen in de crockpot. Doe er wat bloem over en roer alles goed door. Giet daarna de marinade erover. Eventueel een pot fond de veau toevoegen maar dit is niet noodzakelijk. Voeg runderbouillonblokjes toe naar smaak. Alles goed door scheppen en op “low” laten sudderen. Hoe langer het stooft hoe lekkerder.

Om het helemaal af te maken, tagliatelle met spekjes etc.:
– een bakje champignons
– 200 gr spekreepjes
– een grote schep zIlveruitjes
De zilveruitjes met wat suiker, beetje zout, wat water en boter zachtjes laten sudderen
Spekjes opbakken in eigen vet met wat water, spekjes uit de pan halen en de gesneden champignons erin bakken, eventueel wat olijfolie toevoegen.

Verse tagliatelle koken.
Op een diep bord een toef tagliatelle, daarop wat boeuf bourgignon met saus, daarop de zilveruitjes, spekjes, champignons.
Wat gesneden peterselie als garnering met wat gedroogde gebakken uitjes of croutons.

Natuurlijk kun je het ook simpel houden door de boeuf met rijst, simpele pasta of bonen te eten.

Misschien met kerst een heerlijk recept wat je ver van te voren kunt maken.
Eet smakelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s