Biryani uit de slowcooker

.facebook_1513840358257-01.jpeg
Met kip of vegetarisch 

 

Recept van Diana Dinges

Uitje fruiten in een beetje olie of boter in een pan op de kookplaat. Twee eetlepels biryani masala kruiden erbij, even kort mee bakken. Dan doe je de 400 gram basmari rijst erbij, rijst goed door het ui-kruiden mengsel scheppen en kort meebakken totdat de rijst glazig is. Ik heb ca 500 gram kipdijfilet gebruikt in stukken gesneden.

Dit zou je even kunnen aanbakken maar is niet noodzakelijk. Kipdijfilet in de SC, daarboven op het ui-kruiden-rijst mengsel.
Paprika en winterpeen in stukjes gesneden boven op de rijst in de sc.
400 ml bouillon in de sc. Geloof 2,5 uur op low.
30-40 minuten voor einde kooktijd heb ik ca 200 gram diepvries doperwten in de sc gedaan. Die ontdooien en garen vanzelf 😉

Voor het opdienen 3-4 tomaten in blokjes snijden en door de biryani scheppen. Rozijnen naar smaak toevoegen. Ik had iets van 100 gram toegevoegd.

Hou goed in de gaten of er genoeg vocht in de sc zit om alle rijst gaar te krijgen. 1-2 keer goed omroeren tijdens de kooktijd doet wonderen. Maar heb vertrouwen, ik had er de eerste keer ook een hard hoofd in maar het lukt écht. Tegen het einde even proeven is het advies.

Doe er gerust nog 100 ml water of bouillon bij en een extra halfuurtje op low als je op het einde nog harde rijst in de biryani hebt. Dit kan ook nog als je de tomaten en de rozijnen al hebt toegevoegd.

In het bijgeleverde kookboekje van mijn 4,7 liter crockpot staat een vegetarische biryani. Dit recept is een combinatie van de biryani uit SWToo en uit dat boekje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s