Maleisische kerrie met kip en kouseband

Maleisische kip kerrie met kousenband

4 personen

2 uien fijn gehakt
3 tenen knoflook fijn gehakt
1 el tomatenpuree
1/2 thl kaneel
1.5 thl chili vlokken
1 thl  kardamompoeder
½  thl kruidnagelpoeder
1 thl komijnzaad gemalen
1 el korianderzaad gemalen
2 thl  kurkuma gemalen
200 ml kokosmelk
1 el goede ketjap,  ik neem altijd van ABC
2 lente uien grof gesneden
4 eieren
600 gram kippendij of filet in dunne reepjes

Fruit aan, ui en knoflook
Voeg dan toe tomatenpuree, lente ui en alle specerijen
Voeg kip toe en bak kort mee
Daarna de ketjap en kokosmelk meewarmen

En zet over in de slowcooker voor 4 uur op low♡.

Vlees kan ook rauw worden toegevoegd als kokosmelk goed warm is.
Lekker met witte rijst of gebakken rijst met kousenband en taugé.

Gebakken rijst: Afgekoelde rijst kort bakken in sesamolie met pepertje en nasikruiden , zie onze kruiden lijst onder kopje overige. Of naar eigen smaak
Kort gekookte kousenband toevoegen en taugé mee warmen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s