Hindoestaanse kip masala (Roti)

.facebook_1513361924901-01.jpeg348887524.jpeg

Recept van Diane Dinges

4 flinke kippen poten
3 gesnipperde uien
3 flinke tenen knoflook gesnipperd of geperst
1 adjuma peper in vieren gesneden
400 gram krieltjes (voorgegaard)
200 gram sperziebonen of kouseband
1 Laurierblaadje
Flink wat Hindoestaanse masala kruiden
300 ml bouillon

Til het vel van de vleeszijde van de poot en wrijf het vel in met de masala kruiden, stop er wat van het ui/knoflook mengsel onder het vel. Doe er een kwart van de adjuma peper zonder zaadlijst erbij. Trek het vel weer over de poot. Rest van de poot aan beide kanten inwrijven met wat zout* en masala kruiden. Herhaal met de andere poten.

Stop de poten in de pot.
Leg daarop de krieltjes.
Daarboven op komen de sperziebonen.
Doe de bouillon in de pot samen met het laurierblaadje.

Ik heb het nu 4 uur op high gezet ivm tijdsgebrek.

Wees voorzichtig met de adjuma peper; deze is zeer scherp. Zorg ervoor dat je geen sappen op je handen krijgt. Ik spreek uit ervaring…

Normaliter zou ik de adjuma peper snipperen in een hakmolentje en er een mengsel mee maken met de ui en knoflook dat daarna onder het vel wordt gestopt. Ik ben lui vandaag en vertrouw erop dat de smaken goed zullen intrekken in de sc; dus slechts in vieren gesneden. Ik ben benieuwd 😉

*zout naar smaak/behoefte

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s