Ethiopische kip stoofpot

.facebook_1513330555984-01.jpeg

2 el olie
2 gesnipperde uien
3 fijngehakte knoflook tenen
3 cm geschilde en vers gehakte gember
175 dl groenten of kippenbouillon
400 gr tomaten blokjes uit blik
5 kardemom peulen zaden
½ tl kurkuma
Snuf kaneel
Snuf gemalen kruidnagel
Snul nootmuskaat
1,3 kg kip – ik gebruik kippenpoten
4 hardgekookte eieren
Cayennepeper of scherpe paprikapoeder
Zout en peper
Grof gehakte verse koriander en uienringen om te garneren

Verhit de olie in de pan of slowcooker pan (indien mogelijk), en fruit de uien 10 min zacht. Voeg daarna de knoflook en gember en bak het geheel 1-2 minuten door.
Voeg de bouillon en tomatenstukjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Roer regelmatig tot het ingedikt is.
Schep de saus in de binnenpan en roer de kardemom, kurkuma, kaneel, kruidnagel, en nootmuskaat erdoor. Leg de kipdelen erin en duw ze voorzichtig in de saus.
Doe de deksel op de pan en et de slowcooker op 3 uur HOOG.
Pel de eieren en prik ze her en der in met een vork en leg deze in de saus om nog 30-45 minuten mee te koken. Zo nemen de eieren de smaken goed op.

Voeg de cayennepeper of paprikapoeder toe naar smaak.

Garneer het gerecht met de koriander en uienringen. Serveer met eigengemaakt wraps of bloemkoolrijst.

Smakelijk eten.

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s