Gehaktballetjes in stroganoffsaus in de slowcooker

• 450 gr gehakt mengen met:
• 1 ei
• 1/2  cup gemalen havermout/ paneermeel
• 1 el paprikapoeder
• 1 el milde mosterd
• 1 teen (gerookte) knoflook
• Mespuntje kaneel en komijn gemalen. Handvol peterselie fijngehakt
Meng alles door elkaar en maak ongeveer 10 balletjes
Bak ze even rustig bruin maar niet te lang want gaart verder in de saus.

Bereiding stroganoffsaus

• 2 rode paprikas grof gesneden
• 1 ui fijngesnipperd
• 250 gr kastanje champignons grof gesneden
• 1 thl chili vlokken
• Klein blikje tomatenpuree
• 2 tenen (gerookte) knoflook gehakt
• 1 el kruiden bouillonmix uit Spicewise too blz 34
• Heb je dit niet: groentebouillonblokje verkruimelen
• 200 ml slagroom

Bak de ballen kort en leg ze over in warme slowcooker.
Bak in dezelfde pan alles aan zonder de slagroom
Als alles lekker is aangebakken snel room meewarmen en over de ballen in de slowcooker gieten.

Met theedoek om deksel 2.5 uur op low
Laatste half uur deksel beetje schuin op de pan
Zo valt er geen vocht terug in de room en blijft het lekker romig. Evt afmaken met wat zout en zwarte peper. Lekker met een gekookte aardappel of pastaTip: snijd paprika en champignons grof.

2017-11-29-15-09-37-01.jpeg

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s