Bali bumbu

Zo lekker!

BUMBU BALI Vijzel Oelek

  • 2 rode pepers fijn gesneden
  • 6 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 thl trassi
  • 0.5 thl zeezout

Meng dit fijn in de vijzel of gebruik je blender.(Zonder zout evenveel smaak maar in de vijzel heeft het een functie om goed te malen)

 

Bak deze bumbu zachtjes aan in 1 el (kokos)olie.

Snijd 750 gram kipdijfilet in reepjes en bak mee.

Voeg toe:

  • 2 el azijn
  • 1 cup kokosmelk
  • ½ cup ketjap manis (abc)
  • 2 plakjes verse laos
  • geplette citroengras
  • 3 blaadjes djeroek poeroet blad ( limoenblad)

Ik kook dit 4.30 op low . Laatste 30 min deksel eraf en wat laten inkoken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s