Griekse Kofte

Recept van Irma Koopman

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 klein uitje, fijn gehakt
  • snuf cayennepeper
    Tomatenrijst:
  • 200 gr rijst
  • Blikje tomatenblokjes
  • 1 rode paprika aan blokjes
  • 1 courgette aan blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • Beetje peterselie
  • 1 klein uitje of sjalotje
  • eventueel beetje groentebouillon

Bereiding
Meng het gehakt met uitje en kruiden en maak er kleine balletjes of ovalen van. Bak ze even aan.

Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze in een klein beetje olie aan.  Voeg de paprika, courgette en de tomatenblokjes toe in de slowcooker. (Het kan ook allemaal rauw in de slowcooker)

Voeg de gehaktballetjes en peterselie toe en laat het geheel ongeveer 4 uur op low pruttelen. Kook de rijst alvast, kan eventueel in bouillon. Voeg na 3,5 uur de rijst bij de slowcooker en laat het nog 30 minuutjes slowen. De rijst moet de saus opzuigen maar nog wel een beetje smeuïg zijn. Voeg evt beetje bouillon toe.
Lekker met salade met feta/olijven.

Advertenties

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s